Ψήφισμα αλληλεγγύης στον απολυμένο Ν.Π.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων & λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του εργαζόμενου Ν.Π. και στηρίζει αμέριστα τις διεκδικήσεις του.
O Ν.Π. προσλήφθηκε στην εταιρεία ‘’Ώθηση’’, που έχει αναλάβει εργολαβικά την προώθηση τηλεφωνικής εταιρείας, και μόλις 10 μέρες μετά απολύθηκε λόγω ‘’μηδενικής παραγωγής’’, γιατί δηλαδή δεν είχε κάνει κάποια καταχώρηση συμβολαίου. Οι συνθήκες εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα-κάτεργα είναι παρόμοια με την κατάσταση που βιώνουμε και εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού: απλήρωτη/ανασφάλιστη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατία και συνεχής εντατικοποίηση.
Απέναντι σε όλα αυτά μονόδρομος για όλους εμάς είναι η στάση του συνάδελφου Ν.Π. που αρνήθηκε να υποτιμηθεί ως εργαζόμενος και έβαλε μπροστά την ταξική του αξιοπρέπεια, η συνεχής απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της Phonemarketing, ο αγώνας και η ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου και μέλους της ΣΒΕΟΔ Παναγιώτη Βενέτα, η κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει στο κατάστημα ''Γρηγόρης'' στον Ευαγγελισμό ενάντια στις ατομικές συμβάσεις.
 Με τέτοιες, μοριακές μεν, ελπιδοφόρες δε, εργατικές κινητοποιήσεις από τη μεριά μας, δείχνουμε ικανοί όχι μόνο να αντισταθούμε αλλά και να ανατρέψουμε τα πραγματικά   σχέδια των αφεντικών, που είναι η καθολική υποτίμησή μας ως εργάτες, με όχημα πάντα την ''κρίση'' που θέλουν να την φορτώσουν στο δικό μας σβέρκο.
Αλληλεγγύη στον Ν.Π.
Τα εργατικά μας συμφέροντα παντού, πάντα και πρώτα!

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων & λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ WEE DRUM (ΠΑΝΟΡΜΟΥ) 8/9/2016