AΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ TA ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ANADOLU)

Την Πέμπτη 20 Ιούλη στα πλαίσια της γενικής απεργίας στον επισιτισμό το σωματείο πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία εργοδοτών του κλάδου (ΠΟΕΣΕ) με απαιτήσεις που σχετίζονταν με την πλήρη ασφάλιση με βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, την καταβολή δώρων αδειών και επιδομάτων με βάση τις πραγματικές ώρες δουλειάς, τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και τη δημιουργία κλαδικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας. Η συγκέντρωση απαρτίστηκε από μέλη του σωματείου και αλληλέγγυους ενώ γράφτηκαν συνθήματα και ακολούθησε μοίρασμα στην πιάτσα των εξαρχείων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο μαγαζί Anadolu στο Π.Άρεως σχετικά με τις απολύσεις αλλά και τις μηνύσεις που έχει καταθέσει η εργοδοσία του εν λόγω μαγαζιού στους εργαζομένους μετά από παρέμβαση του σωματείου μας...(Ακολουθούν φωτογραφίες από την συγκεντρωση στη ΠΟΕΣΕ αλλά και φωτογραφίες και κείμενο από την παρέμβαση στο anadolu....)



ΣΤΟ ANADOLU ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ


Το θράσος της εργοδοσίας του Anadolu έχει ξεπεράσει κάθε όριο,αφού:

  • δεν πλήρωναν νυχτερινά, αργίες, δώρα, κ επιδόματα
  • τα ένσημα που δήλωναν για κάθε εργαζόμενο ήταν 9 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ οι πραγματικές ώρες εργασίας έφταναν τις  40 κ τις 50 
  • προσπάθησαν να διασπάσουν την ενότητα των εργαζομένων με το γνωστό κολπάκι " διαίρει κ βασίλευε", όταν οι συνάδελφοι διεκδίκησαν τα ελάχιστα νόμιμα που τους οφείλονταν
  • απείλησαν με φράσεις τύπου "τώρα θα δείτε ποιοι είναι τ αφεντικά"
  • απέλυσαν 6 από τους 9 εργαζόμενους ( 2 παραιτήθηκαν)

Η εργοδοσία του Anadolu προχώρησε σε ψευδείς μηνύσεις κατά  των εργαζομένων μετά από παρέμβαση του σωματείου μας για διεκδίκηση των δεδουλευμένων, ισχυριζόμενοι ότι απειλήθηκαν περιγράφοντας το σωματείο σαν μία ομάδα αγνώστων που πετάει πέτρες, τραμπουκίζει και εξυβρίζει πελάτες, προσπαθώντας να φιμώσει και συγχρόνως ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική τους δράση. Να ποινικοποιήσει δηλαδή το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, στον συνδικαλισμό, την ελεύθερη συνάθροιση, την διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την συναδελφική και εργατική αλληλεγγύη.

Επιπλέον, στο υπόμνημα που κατέθεσαν στο ΣΕΠΕ  ειρωνεύτηκαν για το πως αντιλαμβανόμαστε το νόημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εμείς ως Σωματείο Σερβιτόρων,  Μαγείρων κ λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού δηλώνουμε ότι:

Ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση κ την αδικία είναι ένας αγώνας που τον δίνουμε χρόνια και τον δίνουμε και τώρα και θα συνεχίσουμε να τον δίνουμε ενάντια σε όλους τους εκμεταλλευτές.

Στηρίζουμε κάθε συνάδελφο που διεκδικεί τη βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας του, που αντιστέκεται στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του, που τολμά να σηκώσει κεφάλι.

Οι προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων θα πέσουν στο κενό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ... ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ...

Μέχρι την τελική δικαίωση...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ WEE DRUM (ΠΑΝΟΡΜΟΥ) 8/9/2016