Τα ‘’ΗΟΤ ΗΟΤ BURGER BAR’’ προσπαθούν να εκδικηθούν όποιον εργαζόμενο αγωνίζεται και διεκδικεί


Εδώ και μήνες είναι σε εξέλιξη ο εργατικός αγώνας στην αλυσίδα εστίασης '' HOT HOT BURGER BAR'' , με αφορμή την περίπτωση του συναδέλφου Κώστα Π. που είναι και μέλος του Δ.Σ. του σωματείου. Ο συνάδελφος όλο αυτόν τον καιρό χωρίς να το βάζει κάτω διεκδικεί τα δεδουλευμένα και την επαναπρόσληψη του στην εταιρία. Η στάση της εργοδοσίας πάνω στο ζήτημα βέβαια είναι τα συνεχιζόμενα καψώνια: παράνομα '' πρόστιμα'' , αλλαγή ωραρίου και καταστήματος και στο τέλος ζητάει κιόλας από τον συνάδελφο να αποκηρύξει την συνδικαλιστική του δράση.

Η κορύφωση του αγώνα (είχαν πραγματοποιηθεί και άλλες 2 παρεμβάσεις - δές ΕΔΩ και ΕΔΩ) στα '' HOT HOT BURGER BAR'' πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08/07, όπου με την συνδρομή αρκετών δεκάδων συναδέλφων και αλληλέγγυων  έγιναν ταυτόχρονες παρεμβάσεις σε καταστήματα της αλυσίδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (με την συνδρομή του ΣΣΜ Θεσσαλονίκης), ενόψει και της συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας την Πέμπτη 14/07. Στην συγκεκριμένη συνάντηση στο ΣΕΠΕ Αγ.Παρασκευής αυτό που έγινε σαφές ήταν η ανυποχώρητη στάση της εργοδοσίας, αφού τόνισε ότι δεν θέλει ο συνάδελφος Κώστας Π. να δουλεύει στα καταστήματα της αλλά ούτε και να πληρώσει τα δεδουλευμένα που του χρωστάει. Εδώ να σημειώσουμε την προκλητική στάση και παρουσία  της αστυνομίας έξω από το κτίριο του ΣΕΠΕ Αγ.Παρασκευής που θα διεξαγόταν η εργατική διαφορά, γεγονός που δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο (ήταν η δεύτερη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα).
Το ίδιο αδιάλλακτοι τονίζουμε όμως ότι θα είμαστε και εμείς και το πλήθος των αλληλέγγυων που πλαισιώνουν και αυτόν τον αγώνα. Τι κι αν μάλλον θα χρεαστεί να κριθούν τα πράγματα και σε δικαστικό επίπεδο, εμείς δηλώνουμε ότι η ταξική αλλληλεγγύη θα νικήσει!

Να πληρώσει άμεσα η εργοδοσία των HOT HOT BUGER BAR  τα δεδουλευμένα στον συνάδελφο Κώστα Π.

Στην εργοδοτική τρομοκρατία των απαιτήσεων για σύγχρονα ‘πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων’ απαντάμε με οργάνωση και ταξικό αγώνα στα σωματεία βάσης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις σε Αθήνα (κατάστημα Χαλανδρίου) και Θεσσαλονίκη

Αθήνα - Χαλάνδρι (Παρασκευή 8/7):Θεσσαλονίκη (Παρασκευή 8/7):Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Κείμενο του σωματείου που μοιράζεται για το μαγαζί "Τσίμπι-Τσίμπι" στην Κυψέλη [Κυριακή 21/2]