ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ δευτέρα 14 νοεμβρίου


Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όσο η κρίση οξύνεται και οι προσδοκίες για μια «αξιοπρεπή» δουλειά μειώνονται, το σύστημα μες στο οποίο ζούμε και εργαζόμαστε προσπαθεί να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι ο καθένας θα δώσει μια μάχη μόνος του και ότι αυτή η μάχη θα είναι μάχη επιβίωσης και μόνο. Η τεράστια ανεργία, το χαμήλωμα των μισθών, το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων, το σύνολο των αντικοινωνικών μέτρων που ψηφίζονται αποσκοπούν στο να βοηθήσουν το αφεντικό σου (που τόσα χρόνια τα ’τρωγε μόνος του) και να τρομοκρατήσουν εσένα, να σε εξαναγκάσουν να κοιτάξεις μόνο την πάρτη σου, να σκύψεις το κεφάλι στην κάθε απαίτηση και κυρίως να μη συλλογικοποιήσεις τον αγώνα σου.

Όμως, ειδικά στις σημερινές συνθήκες -αλλά και στις χειρότερες που έρχονται- ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να αντισταθούμε στην εξαθλίωσή μας είναι ο συλλογικός αγώνας, η πραγματική κοινωνική αλληλεγγύη.

Εμείς στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, τα τελευταία χρόνια δίνουμε τη μάχη μας με αυτό τον τρόπο: Συλλογικά και άμεσα, χωρίς ιεραρχίες, προεδρεία και γραφειοκρατίες, παίρνουμε τις αποφάσεις μας και οργανώνουμε τη δράση μας. Όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, ισότιμα και αυτοοργανωμένα, βοηθάμε ο ένας τον άλλο και συνολικά τους εργαζόμενους στον κλάδο μας, ώστε κανείς μας να μην αισθάνεται μόνος του απέναντι στο σύμπλεγμα του κράτους, των αντεργατικών νόμων, των αφεντικών και των μπράβων τους.

Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους συνάδελφους να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Η συνεισφορά όλων μας, με τη φυσική μας παρουσία, το μοίρασμα των εμπειριών μας, την αυτοοργάνωση των συλλογικών αγώνων μας είναι απαραίτητη. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αντισταθούμε στο μέλλον που επιφυλάσσεται για όλου εμάς τους εργαζόμενους, να μη ζήσουμε σαν δούλοι, να καταργήσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Πρέπει να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε συλλογικά όχι τα ψίχουλα που μας πετάνε αλλά ολόκληρο το καρβέλι, που ούτως ή άλλως εμείς παράγουμε και σε εμάς ανήκει.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ



συλλογική κουζίνα δευτέρα 14 νοεμβρίου στο αυτόνομο στέκι (ζωοδόχου πηγής 97 και ισαύρων) απο τις 2



http://autonomosteki.espivblogs.net/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ WEE DRUM (ΠΑΝΟΡΜΟΥ) 8/9/2016