ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Ένας διαδηλωτής ο Γιάννης Κ. δίνει από χθες 11/05/2011 μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νικαίας, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν, αν και η κατάστασή του παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη και σοβαρή. Έχει σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα. Τον χτύπησαν με αμβλύ μεταλλικό αντικείμενο οι υπάνθρωποι των ΜΑΤ που -εκτελώντας σαφή διατεταγμένη εντολή- επιτέθηκαν στη χτεσινή απεργιακή πορεία.
Τουλάχιστον 35 ακόμη διαδηλωτές τραυματίστηκαν σοβαρά στην ίδια αυτή επίθεση, μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. Κρανιακά κατάγματα, αφαίρεση σπλήνας, σπασμένες γνάθοι, μύτες και δόντια φανερώνουν την εντολή που είχαν οι ένστολοι δολοφόνοι: Να τσακίσουν στο ξύλο, να χτυπήσουν με λύσσα όλους εμάς, τους ανθρώπους που βγαίνουμε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε για την αντικοινωνική επίθεση που το κράτος και το κεφάλαιο εξαπολύουν στη ζωή μας.

Χτες, τελείως απρόκλητα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας μέσα στο οποίο υπήρχαν πολλά μπλοκ διαδηλωτών: Σωματεία βάσης, συνελεύσεις κατοίκων και γειτονιών, εργατικές συλλογικότητες και πολιτικές ομάδες. Σ’ αυτό το κομμάτι πορευόταν και το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων όταν δεχτήκαμε την επίθεση με δεκάδες δακρυγόνα και ασφυξιογόνα αέρια. Σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων δεχτήκαμε δολοφονικά χτυπήματα στα κεφάλια και στο υπόλοιπο σώμα μας από τους δολοφόνους των ΜΑΤ, πολλοί τραυματιστήκαμε ελαφρότερα ή
σοβαρότερα.

Ο σκοπός του κράτους είναι προφανής: Μέσα στην πρωτοφανή κρίση (οικονομική, θεσμική, πολιτική) που μαστίζει τον τόπο και ενόψει των νέων δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που επιβάλλει η Τρόικα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο δια της ωμής βίας, ώστε να τον αποτρέψει από το να βγαίνει στο δρόμο. Παρά το ότι η ΓΣΕΕ έχει μετατραπεί σε χειροκροτητής της κυβέρνησης, παρά το ότι τα ΜΜΕ λασπολογούν ακατάληπτα εναντίον των απεργών και των υπόλοιπων αγωνιζόμενων κοινωνικών κομματιών, παρά το κλίμα ξενοφοβίας που τεχνηέντως
καλλιεργείται, όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και αγωνίζεται συλλογικοποιώντας τις αντιστάσεις του.
Μπροστά στο φόβο μιας επικείμενης εξέγερσης που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα επερχόμενα αντικοινωνικά μέτρα, η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν επέλεξαν τη βίαιη καταστολή μιας ολόκληρης απεργιακής πορείας, χωρίς καν αφορμή, ώστε να δώσουν ένα σαφές μήνυμα: Τολμάς και διαμαρτύρεσαι; Θα το πληρώσεις (ίσως και με τη ζωή σου).

Η ΩΜΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ - ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ.
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Όλοι/ες στην πορεία ενάντια στη δολοφονική επίθεση σε βάρος της απεργιακής διαδήλωσης της 11ης Μάη. Γιάννη, κράτα γερά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ WEE DRUM (ΠΑΝΟΡΜΟΥ) 8/9/2016