To πρωί της Πέμπτης 16 Γενάρη 2020, από τις 8πμ μέχρι και τις 9πμ, κλαδικά και επιχειρησιακά εργατικά σωματεία πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από το Υπ. Εργασίας ενάντια στη διάταξη για το «Μητρώο πραγματικών δικαιούχων» για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το σχετικό δημόσιο κάλεσμα στην παρέμβαση βρίσκεται ΕΔΩ. Κατά την παρέμβασή μας αυτή, μοιράζαμε και διαβάζαμε μέσω ντουντούκας την κοινή ανακοίνωση σωματείων που ακολουθεί. Στην παρέμβαση αυτή -από σωματεία- συμμετείχε (με στάση εργασίας και σχετική ανακοίνωση) και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ.
.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΗΤΡΩΟ» ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική όλης της προηγούμενης δεκαετίας, η κυβέρνηση καλεί τα σωματεία να υποβάλουν σε ειδική πλατφόρμα τα ατομικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, τηλέφωνα κλπ) των μελών των προεδρείων τους.
Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί και οδηγία της ΕΕ και είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, στο όνομα της πρόληψης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αντιμετωπίζει τα σωματεία και όλες ανεξαιρέτως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ως εν δυνάμει εγκληματικές οργανώσεις. Τα σωματεία στοχοποιούνται και τσουβαλιάζονται μαζί με κάθε είδους κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα. Τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και τα δημοκρατικά εκλεγμένα συμβούλιά τους, μπαίνουν στον ίδιο παρονομαστή με τους ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, τους εμπόρους ναρκωτικών και όπλων, τους κάθε είδους μαφιόζους.
Η νέα αυτή κρατική παρέμβαση στα εργατικά σωματεία, έρχεται αμέσως μετά το «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων» (επίσης με πλήρη φακέλωμα των ΔΣ των σωματείων), την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» χωρίς συμμετοχή των εργαζομένων στην διαδικασία της συνέλευσης για αποφάσεις και απεργίες, την υποχρεωτική παρουσία δικαστικού – νομικού στις εκλογές των σωματείων και μια σειρά αυταρχικές κρατικές παρεμβάσεις στο εργατικό κίνημα. Παράλληλα, έχει ήδη αναγγελθεί η ψήφιση νόμου που θα προβλέπει γνωστοποίηση κάθε διαδήλωσης, πορείας και γενικότερα συνάθροισής και των στοιχείων των διοργανωτών τουλάχιστον 48 ώρες πριν στην αστυνομία. Η οποία θα έχει μαζί με τον εισαγγελέα τον τελευταίο λόγο για το σημείο της συνάθροισης και την διαδρομή που θα ακολουθήσει.
Τα σωματεία των εργαζομένων δεν απολογούνται, ούτε δίνουν λογαριασμό στην κυβέρνηση, στο κράτος, την εργοδοσία και την ΕΕ. Λογοδοτούν αποκλειστικά και μόνο στα μέλη τους και στους εργαζόμενους.
Απαιτούμε να αποσυρθεί η απαράδεκτη διάταξη και κάθε λογής «μητρώο» φακελώματος και στοχοποίησης του εργατικού κινήματος και των σωματείων
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 16/1/20, 8ΠΜ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
– Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις
– Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
– Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
– Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
– Σωματείο Εργαζόμενων στην εταιρεία Πλαίσιο Νομού Αττικής
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ WEE DRUM (ΠΑΝΟΡΜΟΥ) 8/9/2016