Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Ενημέρωση για τις τελευταίες κινητοποιήσεις για το μαγαζί “B-BLUZ”

όπου 2 συναδέλφοι απολυθήκαν επειδή απήργησαν και διεκδίκησαν δώρο Πάσχα και ένσημα.


Το Σάββατο 11/6, το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού πραγματοποίησε και 2η παρέμβαση έξω από το μαγαζί “B-BLUZ”. (ανταπόκριση απότην πρώτη παρέμβαση έξω από το μαγαζί).
Η παρέμβαση διήρκησε περίπου 2 ώρες και πλαισιώθηκε και πάλι από δεκάδες συναδέλφους και αλληλέγγυους. Μετά την παρέμβαση πραγματοποιήθηκε μικρή πορεία στους γύρω εμπορικούς δρόμους του Χαλανδρίου. Μοιράστηκε για άλλη μια φορά η ανακοίνωση του σωματείου και πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια.Την Παρασκευή 10/6 είχε προηγηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την επιθεώρηση εργασίας στην Αγία Παρασκευή όπου είχε προγραμματιστεί η καθιερωμένη τριμερής συνάντηση εργατικής διαφοράς. Την συγκέντρωση κάλεσαν: το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και η Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής. Η διαδικασία διεκόπη για την Δευτέρα 13/6 όπου τελικά δεν πραγματοποιήθηκε κανένας συμβιβασμός από την μεριά της εργοδοσίας. 
Μπορεί η υπόθεση να οδηγείτε στα δικαστήρια, οι κινητοποιήσεις μας όμως δεν τελειώνουν εδώ. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση των 2 απολυμένων συναδέλφων μας (καταβολή όλων των δεδουλευμένων – άμεση επαναπρόσληψη του Αλέξανδρου Γ.)


(φωτογραφίες από την συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την επιθεώρηση εργασίας στην Αγ. Παρασκευή)

Οργάνωση και αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς
Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων
και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: