Νίκη των εργαζομένων στα ζαχαροπλαστεία Χατζή!




Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Χατζής α.ε. εδώ και πάνω από ένα χρόνο διεκδικούσαν δεδουλευμένα , επιδόματα και δώρα από το 2009 έχοντας να αντιμετωπίσουν κλειστά καταστήματα από την εργοδοσία, μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα και προσαγωγές από την αστυνομία. Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα λοιπόν, διεκδικούσαν τα δίκια τους με όλες τις μορφές αγώνα, από καταγγελίες , αγωγές ,μοίρασμα προκηρύξεων,δεκάδες παρεμβάσεις έξω από τα καταστήματα μέχρι και κατάληψη ενός εκ των καταστημάτων για να αποτρέψουν το κλείσιμό του.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα όλων αυτών των κινητοποιήσεων που είχαν συνέπεια και διάρκεια και κράτησαν πάνω από ένα χρόνο?  Το σκληρό και αδιάλλακτο αφεντικό των ζαχαροπλαστείων Χατζή αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να έρθει σε συμφωνία με τους εργαζομένους. Έτσι, από τις 28/01/2013 δέχεται να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα σε 24 δόσεις και ταυτόχρονα δεσμεύεται να αποσύρει ασφαλιστικά μέτρα που είχε εναντίον εργαζομένων και αλληλέγγυων και ταυτόχρονα τους κολλάει τα ένσημα ενός έτους με αποτέλεσμα να μπορούν να μπουν οι εργαζόμενοι και στο ταμείο ανεργίας!
Ποια είναι τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν  από αυτό τον αγώνα;  Σίγουρα βλέπουμε ότι όταν ως εργαζόμενοι ορθώνουμε ανάστημα, οργανωνόμαστε και διεκδικούμε απέναντι στα αφεντικά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά . Όπως τα αφεντικά  να αρχίσουν να μας σέβονται  και εμείς να ανακαλύπτουμε ξανά τη δύναμη της συλλογικότητας και της ταξικής αλληλεγγύης. Όπως διεκδικώντας αυτά που  μας στερούν  να αλλάζουμε τις συνθήκες της ζωής  μας προς το καλύτερο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ WEE DRUM (ΠΑΝΟΡΜΟΥ) 8/9/2016