Ανταπόκριση από την παρέμβαση του σωματείου στο μαγαζί «Το Ελαϊκόν» στο Νέο Ηράκλειο (1/10/2012)


Τη Δευτέρα 1/10 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση του Σωματείου έξω από το μαγαζί «Το Ελαϊκόν» στο Νέο Ηράκλειο. Περίπου 40-50 μέλη του σωματείου, συνάδελφοι και αλληλέγγυοι, φτάσαμε έξω από το μαγαζί φωνάζοντας συνθήματα. 
Η πρώτη αντίδραση του ενός εκ των αφεντικών ήταν να καλέσει την αστυνομία, ενώ μετά επιδόθηκε σε φωνές, προσβολές και ψεύτικες δηλώσεις, έχοντας ολοφάνερα χάσει την ψυχραιμία του. Αναμενόμενο ήταν να νιώσει έκπληξη, αφού στο δικό του αξιακό σύστημα (και γενικότερα όλων των αφεντικών), είναι παράλογο 50 εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι να στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους και να διαμαρτύρονται για τις εκδικητικές απολύσεις και το όργιο τρομοκρατικών μηνύσεων που ακολούθησε.


Φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα για πάνω από μία ώρα με έντονο παλμό, ενώ οι προκλητικοί  λεονταρισμοί του δεύτερου αφεντικού που έφτασε λίγη ώρα αργότερα, καθώς και ενός τσιρακίου του που έτρωγε στο μαγαζί, αντιμετωπίστηκαν με ψυχραιμία και σύνεση και επιβεβαίωσαν περίτρανα το σύνθημα που ακουγόταν: «Η αλληλεγγύη η συναδελφική, στα αφεντικά φέρνει ταραχή».
Φεύγοντας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά που θα παρέμβουμε στο μαγαζί, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.
«Εδώ, εδώ και κάθε μέρα εδώ, μέχρι να πληρώσει το αφεντικό». Δείτε το κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οδηγίες για την καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και ‘Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ WEE DRUM (ΠΑΝΟΡΜΟΥ) 8/9/2016